مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:21914 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:20

براي مبارزه با گناه و هواهاي نفساني چه بايد كرد؟
راي مبارزه با گناه و هواهاي نفساني رعايت چند نكته لازم است: الف) كوچك نشمردن هيچ گناهي هر چند به نظر صغيره باشد. ب ) عزم جدي و آهنين برترك معصيت و مراقبت جدي و دائمي نسبت به تمام افعال خود. ج ) شرط نمودن با خدا مبني بر ترك معصيت و هم از او استعانت جستن. د ) هرگاه فكر گناه و وسوسه آن به ذهن آمد بلافاصله آن را از لوح ذهن خارج كردن و توجه خود را به خدا و امور شريفه مشغول داشتن. جديت و موفقيت در اين امر پيروزي بزرگي است و در واقع دفع دشمن شيطان نفس از همان خاكريز اول است. قرآن مجيد در وصف پارسايان مي فرمايد: {H{/Bإِنَّ اَلَّذِينَ اِتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ اَلشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ {w1-12w}{I7:201I}/}H}؛ {Mپرهيزگاران چون گرفتار آيند وسوسه شيطان شوند همان دم متذكر (ياد خدا) شده و بصيرت يابندM}،{V(اعراف، آيه 201)V}. ه ) مطالعه و تفكر پيرامون عواقب سوء و وخيم گناه. در اين رابطه مطالعه كتابهايي پيرامون معاد بسيار نافع است. و ) خود را همواره در محضر حق تعالي دانستن و او را به يقين در همه حال مراقب و بيناي به افعال خود نگريستن. ز ) توجه به چهره كريه زشت و واقعي سيئات. ح ) براي ترك معاصي لازم است در بسياري از موارد انسان از مكروهات و چه بسا از برخي مباهات نيز چشم بپوشد تا او را به انجام زشتي ها نزديك نسازد. ط ) درحد ممكن دوري جستن از مكان ها و شرايطي كه آدمي را به گناه ترغيب مي نمايد. ي ) تقويت اراده. ك ) محاسبه نفس همه روزه و در صورت رخداد خطا خود را محاكمه و توبيخ نمودن و بلافاصله استغفار كردن. ل) مطالعه پيرامون زندگي پارسايان و زاهدان و مطالعه كتابهاي اخلاقي و... . توصيه هاي زير نيز مي تواند شما را در كنترل بيشتر نفس ياري نمايد: - سعي و كوشش در انجام وظايف و واجبات ديني، - خواندن نماز با حضور قلب و در اول وقت، - گرفتن روزه مستحبي به ويژه دوشنبه و پنجشنبه هر هفته ،در صورت توان جسمي - تلاوت قرآن به ويژه بعد از نماز صبح، - تأمل و انديشه در آيات قرآن، - حتي المقدور سعي در خواندن نماز شب، - سحر خيزي، - شركت در ورزش هاي فردي و دسته جمعي، - تنظيم برنامه براي تمام شبانه روز و پر كردن اوقات فراغت با برنامه هاي صحيح و سودمند، - شركت در فعاليت هاي مذهبي و اجتماعي، - پرهيز از نگاه نامشروع، امام صادق(ع) فرمود: «نگاه پس از نگاه، در دل بيننده شهوت را مي انگيزاند». {V(وسائل الشيعه ، ج 14 ، ص 138)V} و باز فرمود: «نگاه، تيري از تيرهاي شيطان است، چه بسا نگاهي كه اندوه هاي دراز در پي دارد»، {V(وسائل الشيعه ، ج 14 ، ص 139)V}. - عدم معاشرت و دوستي با افراد منحرف و فاسد، - انتخاب دوستان مؤمن و سالم، - به ياد خدا بودن در همه اوقات، - كنترل افكار و نينديشيدن به صحنه هاي شهوت انگيز، - از پرخوري و نيز از خوردن غذاهاي چرب و پرانرژي و تحريك كننده پرهيز كنيد، - حتي الامكان در جاي گرم نخوابيد، - از مشاهده صحنه هاي مهيج و تحريك كننده دوري كنيد، - سعي كنيد هيچ گاه تنها نشويد، - برنامه منظم مطالعاتي براي خود قرار دهيد و سعي كنيد فرصت هاي خود را با تفكر و مطالعه مناسب پر كنيد،

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.